Woensdag 16 mei 2018 – Station Diemen naar Diemerbos (4)

 We vertrekken rond 10.15 uur met de auto naar Station Weesp. We nemen de trein naar Station Diemen en beginnen daar aan de volgende etappe.

We starten bij Station Diemen en lopen door het oude dorp. We passeren een “oude smidse”. In Diemen worden momenteel veel woonwijken gebouwd waardoor we een klein stukje van de route af moeten wijken om de bouwterreinen heen. We volgen de Muiderstraatweg tot voorbij de natuurijsbaan (waar nu schaapjes grazen). We lopen voornamelijk op een fietspad. Na verloop van tijd komen we bij een bordje “Gaasp en Diem”. Ook hier blijven we op het fietspad en komen bij het Diemerbos. Het is zonnig en een graad of 18. Er staat een beetje wind. Al snel gaan de truien uit en lopen we verder richting het Diemerbos.

Diemerbos naar Station Weesp (5)

 Het is eigenlijk een saaie route, steeds maar rechtdoor. Maar eindelijk gaat het fietspad over in een grindpad. We gaan een bruggetje over en komen op de Stammerdijk. We gaan onder het viaduct van de A9 door en voor de molen gaan we links het Gaaspermolenpad op. Wederom een rechte weg met links en rechts veel grassoorten, boterbloemen, het geluid van kwakende kikkers en in de verte het geluid van de koekoek. Halverwege deze weg staat een bankje waar we even een minuut of tien dankbaar gebruik van maken.

We komen wederom op een fietspad terecht dat ons naar de spoorbrug leidt. Hier moeten we overheen om het Amsterdam-Rijnkanaal over te steken. De route gaat wederom verder via het fietspad en het laatste stuk doemt tot twee keer toe een ANWB paal op met de mededeling dat Weesp nog 4 kilometer is. Gelukkig blijkt dit toch iets minder ver. We komen aan bij Station Weesp waar we even uitrusten van de tocht.

Afstand etappe 4 + 5 = 11,27 kilometer.

Totaal gelopen: 25,53 kilometer.