Donderdag 27 december 2018 - Station Baarn - Soest (16)

Sinds 10 juni hebben we geen etappe meer gelopen. Rosewitha heeft een Ulcus opgelopen, een zogenaamde diabetische voet. Dit is een ontsteking onder en in de voet. Dit had helaas tot gevolg dat ze 18 weken met krukken heeft gelopen (nou ja geslenterd) en 5 weken in het gips heeft gezeten. Niet echt een goed uitgangspunt voor een fijne wandeling. Maar nu, we gaan weer verder.

We stappen rond 11.00 uur in de metro richting station Zuid waar we de trein nemen richting Baarn. Daar begint het vervolg van dit lange afstand wandelpad. Het is bewolkt weer, maar lekker om te wandelen.

Er valt niet veel te vertellen over dit deel van de route. Het is één vrijwel rechte weg met slechts hier en daar een flauwe bocht naar links of naar rechts. Het begin van de route gaat het wandelen nog redelijk maar in de buurt van Soest kan Rosewitha, ook conditioneel, niet veel verder. We besluiten de afslag naar Soest te nemen en daar uiteindelijk op de trein richting Utrecht te stappen. Vanuit Utrecht komen we weer via Station Zuid en de metro thuis. Niet helemaal voldaan, het plan was totaal 2 etappes te lopen, waren we in de loop van de middag weer thuis. De volgende etappe duurt hierdoor 1 kilometer langer omdat we de juiste route weer op moeten pakken.

Afstand etappe 16 = 5,69 kilometer.

Totaal gelopen: 84,53 kilometer.