29 ste Poel- en Bostocht (10 kilometer)

Zondag 05 mei 2019

 

De weersvoorspelling is een beetje bijzonder. Het wordt max. 9 graden terwijl het normaal rond de 16 graden zou moeten zijn. In het westen van Nederland wordt nog winterse neerslag in de vorm van hagelbuien verwacht. Maar omdat de zon volop schijnt en er een prachtige blauwe hemel is, besluiten we om gewoon te gaan. “Even 10 kilometer” wandelen. We zien wel of het droog blijft. Ook kiezen we voor de zomerjas, maar dan wel met een fleecetrui en Rose een extra dik hemd. We gaan naar het startbureau van de wandeling. Het gebouw Poelzicht aan de Dreef 1 in Amstelveen.

We gaan vrij snel het Amsterdamse Bos in en genieten van de vogels die volop zingen. De mooie bloeiende bloemen en struiken. Ook staan er diverse bomen volop in bloei. Het voorjaar, hoe mooi kan het zijn.

Driesprong hier, driesprong daar, weggetje links, weggetje rechts. We lopen toch op plekken waar we in het bos nog niet eerder zijn geweest. Maar we komen ook langs de kanovijver.

Diverse keren kruisen wij de route van de 15 en de 25 kilometer. Mensen die de route doen en zien dat je met de routebeschrijving in je hand loopt, groeten hartelijk. En dan verdwijnt het zonnetje langzaam, de wind trekt een beetje aan en daar komen de eerste spatjes. Regen kun je het niet noemen en het is weer voorbij voordat je er erg in hebt. De jas gaat weer een beetje open en het zonnetje komt terug. Lekker uit de wind in de zon, het voelt zelf warm aan.

Dan verlaten we het Amsterdamse Bos en gaan het Jac. P. Thijssepark in. Een prachtig park met een grote verscheidenheid aan planten en struiken. Er zijn schitterende kleuren te ontdekken en er groeien zelfs waterlelies in een meertje dat we passeren.

Verderop wandelen we langs de Historische trambaan en spotten zelf lijn 9 die ons tegemoetkomt.

Het eind van de wandeling komt in zicht en eenmaal terug in de kantine van Poelzicht laten we ons wandelboekje aftekenen en nemen we een medaille in ontvangst.

De zondagmiddag is nog maar net begonnen als wij weer thuiskomen en ons tegoed doen aan de groetensoep die Hans gisteren gemaakt heeft en de peperkoek (ontbijtkoek) die Rose gisteren gebakken heeft. Wat een heerlijke dag.