1 – 2 daagse van Twello (10 kilometer)

Zondag 26 mei 2019

 

Van vrijdag 24 t/m maandag 27 mei zijn wij in Otterlo op de Zanding in ons eigen vakantieverblijf. De voorspelling van het weer voor de zondag is niet al te best. Bewolkt, hier en daar een regen- of onweersbui en wederom wind, veel wind. Maar we willen naar de tweede wandeldag in Twello. We gaan wederom voor de 10 kilometer. We vetrekken rond 09.30 uur uit Otterlo en precies om 10.00 uur vertrekken we vanaf het Martkplein in Twello. De zon is er nog niet, maar wil wel, net als wij. We lopen door Twello en komen door woonwijken, langs mooie boerderijen. Landerijen en weilanden met koeien en hier en daar een paard. Je ruikt de boeren buitenlucht. Onderweg komen we een drank (lees: water) post tegen. Water, eiwitrijke drankjes en koekjes staan er op een tafeltje. Je mag pakken wat je wilt. Wij hebben zelf drinken bij ons, dus we gaan voor een koekje.

We lopen ruim 5 kilometer als blijkt dat de fleecetrui van Rose uit kan. De bodywarmer en een shirt met lange mouwen is wel nodig want de wind blijft soms verradelijk fris. Na ruim 8 kilometer komen we eindelijk aan het begin van een bospaadje een bankje tegen. We besluiten even te stoppen. Het duurt niet lang of we krijgen gezelschap van twee dames. Zij vinden het jammer dat dit het eerste bankje is dat ze tegenkomen en mopperen dat de route vandaag veel minder leuk/mooi is dan gisteren. Veel asfalt, vaak langs drukke wegen en alleen maar verharde wegen…..

Wij gaan na een paar minuten weer op pad en bemerken dat de dames nu hun zin krijgen. Een paadje door het bos, onverhard en veel groen. Nadat we dit pad verlaten komen we weer in de buurt van het centrum van Twello.

We komen aan op het Marktplein waar we weer hartelijk ontvangen worden door de organisator. We krijgen een stempel in ons kilometerboekje en een stenen schoen met een herinneringsplaatje erop. Direct naast de finish is een restaurant met een terras. We besluiten de wandeling goed af te sluiten met een kop koffie, latte machiato en twee appelgebakjes. Rond 13.30 uur zijn we terug op de Zanding. We geven onze benen de rest van de middag de welverdiende rust.