Terwijl je met je favoriete recept bezig bent, vraag je je wel eens af waarom je knofloop moet uitknijpen of fijnsnijden. Onlangs las ik hierover het volgende:

In recepten wordt de ene keer gezegd dat je de teentjes knoflook fijngehakt of gesneden moet toevoegen. In het volgende recept staat echter dat je de teentjes uit moet knijpen. De reden voor dit verschil in verwerking zit 'm in de smaak. In knoflook zitten namelijk twee stoffen, allicine en alliinase, die normaal van elkaar gescheiden blijven, maar bij de verwerking van knoflook met elkaar in contact komen. Zo ontstaan de bekende, sterke geur en smaak. Bij uitknijpen is deze reactie het hevigst. Voor de de verfijndere gerechten wordt dan ook vaak aangeraden om de knoflook te snijden of te hakken.

 

Een toetje dat ik jullie nog steeds kan aanbevelen zijn de Australische perziken. Nadat we het zelf geprobeerd hadden, hebben we het aan een aantal gasten voorgeschoteld en de reacties waren verbluffend. Ze vonden het ook heel erg lekker en wilde het recept ook hebben. Vandaar dat ik het jullie niet wil onthouden.

De onderstaande recepten zijn nieuw:

Nagerechten:

Australische perzikenschotel

Ovenschotels:

Courgettequiche met schapenkaas

Hartige taart met bonte groeten

Hoofdgerechten:

Aardappelparten uit de oven

 

Er zijn nog steeds recepten gewenst waar in de Geiger is verwerkt. Voor de officiële Geigerpage verwijs ik je graag naar Wandelvereniging Effe zitte op www.effezitte.nl

 

Deze pagina is vernieuwd op 31 augustus 2003