Tex-Mex-salade met gehakt(voor 4 personen)

1 grote ui

2 teentjes knoflook

3 eetlepels olie

400 gram rundergehakt

1 mespunt karwijzaad

1 mespunt cayennepeper

1 kleine rode ui 8 kerstomaatjes
200 gram belegen Goudse kaas 1 krop ijsbergsla
175 gram tortillachips 8 eetlepels Mexicaanse salsasaus
sap van 1 limoen 2 eetlepels olijfolie

 

Voorbereiden: 30 minuten, bereiden: 15 minuten

De ui en de knoflook schoonmaken en fijnhakken. In een koekenpan de helft van de olie verhitten, en het gehakt op een matig vuur al roerend 5 minuten bakken. Vervolgens in een zeef het vet laten uitlekken.

De rest van de olie in een koekenpan verhitten. De ui en de knoflook met het karwijzaad en de cayennepeper daarin 5 minuten stoven. Het gehakt toevoegen en 5 minuten meebakken.

De rode ui schoonmaken en in ringen snijden. De tomaten wassen en in vieren snijden. De kaas in smalle reepjes snijden. De sla schoonmaken, droogslaan en in kleine stukken verdelen. Op 4 borden schikken en het gehakt erover verdelen.

Het geheel met de uienringen, de tomaten en de kaasreepjes garneren. De tortillachips erover brokkelen en over elk porties twee eetlepels salsasaus gieten. Het limoensap en de olijfolie door elkaar roeren en hiermee de slablaadjes besprenkelen.