Kwarkschotel met camembert (voor 4 personen)
Voorbereiden: 40 minuten
Gratineren: 30 minuten
500 gram vastkokende aardappels |
1 bosje basilicum |
2 teentjes knoflook |
4 eieren |
250 gram kwark |
zout en peper |
200 gram camembert |
250 gram tomaten |
boter voor de ovenschaal |
|
De aardappels schillen, wassen en in een pan met een beetje water in ongeveer 30 minuten koken.
Intussen de basilicum wassen en droogslaan. De blaadjes afplukken en in fijne reepjes snijden. De knoflook pellen.
De eieren splitsen. De eidooiers kloppen met de basilicumreepjes. De knoflook erboven uitpersen en als laatste de kwark erdoor mengen. Het mengsel goed op smaak brengen met zout en peper.
De camembert in heel kleine blokjes snijden en door het kwarkmengsel kloppen. De eiwitten met een snufje zout stijfkloppen en voorzichtig door het kwark-kaasmengsel spatelen. In de koelkast zetten. De oven voorverwarmen op 200 graden.
De aardappels afgieten en in schijfjes snijden. De tomaten wassen en zonder de steelaanzetten in plakjes snijden. Een ovenschaal invetten.
De aardappelschijfjes in de schaal leggen. De tomatenplakjes erover verdelen. Alles bestrooien met zout en peper. Het kwark-kaasmengsel erover uitstrijken en de ovenschotel in de hete oven (gas 3-4; hetelucht 180 graden) in ongeveer 30 minuten bakken.
Tip: de camembert kun je heel makkelijk in kleine blokjes snijden als je de kaas een kwartier van tevoren in het diepvriesvak legt.