Vrolijk groentepannetje (voor 4 personen)

Bereiden: 35 minuten

1 grote ui

1 grote wortel

1 rode paprika

250 gram broccoli

200 gram bloemkoolroosjes

150 gram champignons

2 eetlepels zonnenbloemolie

3 deciliter groentebouillon

150 ml yoghurt

3 eetlepels dijonmosterd

peper

zout

 

  1. De uit schoonmaken en in dunne ringen snijden. De wortel schoonmaken en in dunne plakjes snijden.
  2. De paprika schoonmaken en in reepjes snijden. De broccoli en de bloemkool schoonmaken en in roosjes verdelen. De champignons schoonmaken en in plakjes snijden.
  3. In een grote koekenpan de olie verhitten. De ui hierin al roerend glazig fruiten. De wortel en de paprika toevoegen en kort meestoven.
  4. De broccoli, de bloemkool, de champignons en 1/4 liter bouillon toevoegen. Al roerend 10-15 minuten zachtjes laten koken tot de groeten beetgaar zijn.
  5. In een schaaltje de yoghurt, de rest van de bouillon en de mosterd doen en met peper en zout op smaak brengen. De yoghurt-mosterdsaus door de groeten mengen en al roerend het geheel verwarmen. Direct opdienen.

Tip: doe niet direct alle saus door de groente. Het geheel wordt anders veel te nat. Je kunt beter een deel van de saus gebruiken, dan teveel.