Vrolijk groentepannetje (voor 4 personen)
Bereiden: 35 minuten
1 grote ui |
1 grote wortel |
1 rode paprika |
250 gram broccoli |
200 gram bloemkoolroosjes |
150 gram champignons |
2 eetlepels zonnenbloemolie |
3 deciliter groentebouillon |
150 ml yoghurt |
3 eetlepels dijonmosterd |
peper |
zout |
- De uit schoonmaken en in dunne ringen snijden. De wortel schoonmaken en in dunne plakjes snijden.
- De paprika schoonmaken en in reepjes snijden. De broccoli en de bloemkool schoonmaken en in roosjes verdelen. De champignons schoonmaken en in plakjes snijden.
- In een grote koekenpan de olie verhitten. De ui hierin al roerend glazig fruiten. De wortel en de paprika toevoegen en kort meestoven.
- De broccoli, de bloemkool, de champignons en 1/4 liter bouillon toevoegen. Al roerend 10-15 minuten zachtjes laten koken tot de groeten beetgaar zijn.
- In een schaaltje de yoghurt, de rest van de bouillon en de mosterd doen en met peper en zout op smaak brengen. De yoghurt-mosterdsaus door de groeten mengen en al roerend het geheel verwarmen. Direct opdienen.
Tip: doe niet direct alle saus door de groente. Het geheel wordt anders veel te nat. Je kunt beter een deel van de saus gebruiken, dan teveel.