Paprikagoulash met worstjes (4 personen)

Voorbereiden: 15 minuten

Bereiden: 20 minuten

750 gram rode, groene, gele paprika's

2 uien

250 gram champignons

3 eetlepels olie

1 teentje knoflook

3 eetlepels tomatenpuree

2 theelepels paprikapoeder (mild)

Paprikapoeder (scherp)

Zout en peper

1 theelepel marjolein

4 deciliter vleesbouillon

150 milliliter crème fraîche

3 augurken

4 Frankfurter worstjes

Blaadjes basilicum

 

De paprika's schoonmaken en in blokjes snijden. De uien schoonmaken en grof snijden. De champignons schoonmaken en doorsnijden of in vieren snijden. De olie in een grote koekenpan verhitten en de champignons daarin 5 minuten bakken. Intussen de knoflook pellen en erboven uitpersen. De uien en de paprikablokjes erdoor scheppen en alles 5 minuten op een laag vuur stoven.

De tomatenpuree erdoor mengen en op smaak brengen met een snufje zout, peper en de marjolein. De vleesbouillon erbij schenken, aan de kook brengen en de crème fraîche erdoor roeren. Op een laag vuur 5 minuten zachtjes laten koken.

Intussen de augurken en de Frankfurter worstjes schuin in plakken snijden, toevoegen en 5 minuten in de goulash verwarmen. De goulash garneren met de blaadjes basilicum en opdienen met pasta, gekookte aardappelen of verse ciabatta (Italiaans stokbrood).

Tip: Deze schotel wordt kruidiger als je in plaats van Frankfurter worstjes, salami of rookworst in blokjes verwerkt.

Tip voor vegetariërs: Vervang de Frankfurter worstjes door 500 gram in blokjes gesneden aardappels en doe deze gelijk met de paprika in de pan.