Pastasoep met rundvlees en mais - ook voor vegetariërs mogelijk (4 personen)

1 rode ui

3 eetlepels olie

400 gram rundergehakt

1 teentje knoflook

zout en peper

1 mespunt cayennepeper

1 theelepel tijm

250 gram bospeen

100 gram brede pasta

¾ liter vleesbouillon

¼ liter tomatensap

1 blikje maïs (325 gram)

De ui schoonmaken, in de lengte doorsnijden en in dunne halve ringen snijden. In een grote koekenpan 2 eetlepels olie verhitten. Hierin het gehakt met de uienringen even bakken tot het gehakt rul is en de uienringen gaar zijn.

De knoflook pellen en erboven uitpersen. Vervolgens alles op smaak brengen met zout en peper, de cayennepeper en de tijm.

De bospeen schrappen, in de lengte in vieren snijden en in stukken snijden van 3 tot 4 centimeter lang. De maïs laten uitlekken. De rest van de olie in een pan verhitten. De stukjes wortel daarin even stoven, de maïs toevoegen en het geheel op smaak brengen met zout en peper.

Het tomatensap en de vleesbouillon toevoegen. De soep ongeveer 10 minuten op een laag vuurtje zachtjes laten koken. De pasta toevoegen en ongeveer 5 minuten meekoken. Als laatste het gehakt toevoegen. Het geheel nog 5 minuten zachtjes laten koken.

De pastasoep met zout en peper op smaak brengen. Op voorverwarmde borden scheppen en direct opdienen.

Variant voor vegetariërs: voor een vegetarische soep het vlees vervangen door 500 gram vastkokende kleingesneden aardappels en de vleesbouillon vervangen door groentebouillon.