Groentesoep met kalfsvlees (voor vier personen)

400 gram kalfsfricandeau

1 uit

250 gram wortels

4 stengels bleekselderij

1 teentje knoflook

3 eetlepels olie

300 gram maïs (uit blik of glas)

Zout en peper

1 snufje nootmuskaat

1 theelepel tijm

1 liter groentebouillon

2 theelepels maïzena

100 ml. Slagroom

1 bosje peterselie

 

Het kalfsvlees in blokjes snijden en ongeveer 2 cm. De ui schoonmaken en snipperen. De wortels schrappen en in plakjes snijden. De bleekselderij wassen en eveneens in plakjes snijden. De knoflook pellen.

In een pan de olie verhitten en het kalfsvlees hierin even bakken. De ui toevoegen en de knoflook erboven uitpersen. De wortels en de bleekselderij toevoegen en alles ongeveer 5 minuten stoven.

De maïs in een zeef laten uitlekken en toevoegen. Op smaak brengen met zout, peper, tijm en de nootmuskaat. Driekwart van de bouillon toevoegen. Alles op een laag vuur 10 minuten zachtjes laten koken.

De maïzena en de slagroom door de rest van de groentebouillon kloppen en dit door de soep mengen. Nog eens 5 minuten zachtjes laten koken. Intussen de peterselie wassen, droogdeppen en fijnhakken. De helft vermengen met de soep, de rest voor het opdienen erover strooien.

Tip: In plaats van kalfsfricandeau kun je ook kalkoenvlees of kipfilet gebruiken. De vegetariërs onder ons kunnen het vlees vervangen door aardappels en knolraap. De kooktijd moet dan worden verlengd met 5 minuten.