Groentesoep met groene asperges (voor 4 personen)

Voorbereiden: 30 minuten

Bereiden: 20 minuten

500 gram groene asperges

Halve stengel bleekselderij

3 kleine courgettes

2 wortels

4 iets kruimige aardappels

4 grote tomaten

zout en witte peper 1 bosje peterselie

1 ui

1 teentje knoflook

2 eetlepels roomboter

1 liter groentebouillon

 

De asperges schillen. De uiteinden afsnijden en de stengels in 4 cm lange stukken snijden. De selderij wassen en van onder naar boven de grove vezels eraf trekken. Courgettes schoonmaken en in reepjes snijden.

De wortels en aardappels schillen en kleinsnijden. De tomaten met kokend water overgieten, pellen en het vruchtvlees kleinsnijden. Uit en knoflook schoonmaken en kleinsnijden.

De roomboter in een grote pan verhitten en de ui- en knoflooksnippers glazig bakken. Wortels en aardappels even meebakken. De bouillon erbij gieten en het geheel afgedekt ongeveer 10 minuten zachtjes laten koken.

De rest van de groente erbij doen, op smaak brengen en het geheel afgedekt 8 minuten laten koken tot de groente beetgaar zijn. Ondertussen de peterselie wassen, droogdeppen en zonder stelen fijnhakken. De soep met peterselie bestrooien en serveren.

Serveertip: Brood pas hier uitstekend bij en eventueel geraspte parmezaanse kaas.