Luchtige chocoladetaart (bocca di donna)

50 gram maïzena

3 eetlepels cacaopoeder

6 eieren

50 gram poedersuiker

Boter om in te vetten

50 gram bloem

Zout

200 gram fijne tafelsuiker

3 eetlepels vruchtenjam

Bakpapier

Springvorm van 20 centimeter

 

Knip uit het bakpapier een cirkel ter grote van de springvorm. Springvorm invetten. Cirkel op de bodem leggen. Over voorverwarmen op 150 graden.

In een kom maïzena, bloem, cacaopoeder en mespuntje zout mengen. Boven twee kommen eieren splitsen. In een kom dooiers met suiker schuimig kloppen. Maïzenamengsel geleidelijk bij eimengsel zeven en erdoor kloppen. Eiwitten stijfkloppen met 25 gram poedersuiker. Eiwitten door eimengsel spatelen. Deeg in vorm scheppen. Taart in midden van de oven in ongeveer 1 uur bakken. Na afkoeling taart uit vorm nemen en met een scherp mes horizontaal doorsnijden. Onderste helft met jam insmeren. Bovenkant erop drukken en bestrooien met poedersuiker.