Tomatensalade met kip (voor 4 personen)

5 eetlepels olie

4 kipfilets (à 125 gram)

zout en peper

1 kleine krop ijsbergsla

400 gram tomaten

1 groene paprika

1 ui 1 bosje koriander of peterselie
sap van 1 citroen 1 theelepel mosterd
1 teentje knoflook 1 mespunt chiliepoeder
150 ml. zure room 50 gram geraspte kaas

 

Bereiden: 30 minuten

Tweee eetlepels olie verhitten en de kipfilets daarin even bakken, bestrooien met zout en peper en afgedekt op een laag vuur in ongeveer 10 minuten gaar laten worden. Laten afkoelen.

Intussen de ijsbergsla schoonmaken en in reepjes snijden. Wassen en goed laten uitlekken.

Tomaten wassen en zonder de steelaanzetten in blokjes snijden. De paprika's schoonmaken, wassen en eveneens in blokjes snijden. Met 200 gram tomaten en de ijsbergsla in een schaal doen.

De ui schoonmaken, doorsnijden en in plakjes snijden. De koriander wassen en fijnhakken. Met de ui bij de sla doen. De kip in reepjes snijden en erdoor scheppen.

Het citroensap, de rest van de olie en de mosterd met elkaar vermengen. De knoflook pellen en erboven uitpersen. Alles op smaak brengen met zout, peper en de chiliepoeder en door de sla scheppen. De sla schikken op vier bordjes en steeds een toefje zure room in het midden scheppen. Bestrooien met de rest van de tomaten en de kaas.