Kipsalade met ananas (voor 4 personen)

2 kipfilets (à 120 gram)

Zout en peper

2 eetlepels olie

1 middelgrote ananas

1 blik kidneybonen (400 gram)

1 blikje mais (315 gram)

1 rode ui 1 tomaat
2 teentjes knoflook 1 bosje basilicum
80 ml. kippenbouillon 2 eetlepels citroensap
2 eetlepels mosterd blaadje sla voor de garnering

De kipfilets inwrijven met zout en peper. De olie verhitten en de filets hierin aan elke kant ongeveer 4 minuten bakken tot ze door en door gaar zijn. Vervolgens afdekken en apart houden.

De ananas in schijven snijden, schillen en de harde stronk verwijderen. De schijven in blokjes snijden. De bonen en de maïs afgieten, afspoelen met koud water en goed laten uitlekken. De ui schoonmaken en in fijne ringetjes snijden. De tomaat wsssen en in blokjes snijden: de steelaanzet verwijderen. De knoflook pellen en uitpersen. Het basilicum wassen, droogslaan en fijnhakken.

De kipfilets in reepjes snijden. In een schaal vermengen met de ananas, de bonen, de maïs, de ui en de tomaat. De slabladeren wassen en droogdeppen.

De bouillon, het citroensap, de mosterd, de knoflook en het basilicum door elkaar roeren en over de salade schenken. Met slabladeren in een schaal serveren.