Kalkoensalade met ananas (voor 4 personen)

350 gram kalkoenfilet

Zout en peper

2 eetlepels olie

1 bosje lente-uitjes

2 stengels bleekselderij

1/2 ananas

Voor de saus:

2 cm verse gemberwortel

4 eetlepels halvanaise

100 ml zure room

1 theelepel honing

Voor de garnering:

Reepjes rode paprika

Sprietjes bieslook

 

 De kalkoenfilet wassen, droogdeppen, in niet te grote stukken snijden en op smaak brengen met zout en peper. De olie in een koekenpan verhitten. Het vlees hierin op een hoog vuur al roerende 5 minuten bakken en vervolgens laten afkoelen.

De lente-uitjes wassen en in dunne ringen snijden. De helft apart houden. De bleekselderij eveneens wassen en kleinsnijden. De ananas schillen, de oogjes verwijderen en de stonk eruit snijden. Het vruchtvlees in kleine stukjes snijden. Groente en fruit in de schaal doen. De kalkoenfilet met het braadvocht toevoegen en alles goed mengen.

De gemberwortel schillen en zeer fijn hakken. Tot een dressing roeren met de halvanaise, de zure room en de honing. Op smaak brengen met zout en peper.

De dressing over de salade doen en alles goed mengen. Afgedekt in de koelkast ongeveer 30 minuten laten intrekken. Over de borden verdelen en garneren met de paprika en bieslook. Serveren met de apart gehouden uien-ringetjes.