Champignonsalade met paprika (voor 4 personen)

1 rode paprika

1 groene paprika

250 gram champignons

1 kleine rode ui

1 teentje knoflook

2 eetlepels balsamico azijn

2 eetlepels rode-wijnazijn zout en peper
6 eetlepels olijfolie 1 theelepel gedroogde basilicum
1/2 theelepel gedroogde oregano 10 zwarte olijven zonder pit
1/2 bosje selderij

 

Voorbereiden: 20 minuten, koelen: 30minuten

De oven voorverwarmen op 250 graden. De paprika's halveren en schoonmaken. De helften wassen en droogdeppen. Met de buitenkant naar boven op het rooster in de oven (gas: 6, hetelucht 230 graden) in 20 minuten bakken totdat de paprika's bruin worden en blaren vormen.

De champignons met een vochtige doek afwrijven en in plakjes snijden. De ui en de knoflook schoonmaken. De ui in plakjes snijden, de knoflook fijnhakken.

In een grote schaal bijde azijnsoorten met zout en peper mengen. Dan olie, knoflook en kruiden erbij doen en tot een dressing roeren.

De paprika's pellen en in reepjes snijden. Samen met de champignons, de uien en de olijven aan de dressing toevoegen en alles mengen. De schaal afdekken met plasticfolie en minstens 30 minuten koel wegzetten. Selderij wassen en van de steeltjes plukken. De blaadjes door de salade doen en deze op vier borden serveren.