Aardappelgroentesalade(voor 4 personen)

Bereiden: 40 minuten

800 gram vastkokende aardappels

1 bos lenteuitjes

3 stengels bleekselderij

2 tomaten

1 bosje dille

2 deciliter yoghurt

1 eetlepel citroensap 2 eetlepels halvanaise
2 eetlepels olie 1 mespunt scherpe mosterd
zout witte peper

 

De aardappels onder lauw water goed afborstelen. Met een beetje water in een pan aan de kook brengen en de aardappels in 20 tot 25 minuten bijna gaarkoken.

Terwijl de aardappels gaar worden, de lenteuitjes schoonmaken, goed wassen en met het malse groen in ringetjes snijden. De bleekselderij wassen, de harde draden eraf trekken en in smalle reepjes snijden. Het malse groen fijnhakken. De tomaten wassen en in blokjes snijden. De dille wassen en de blaadjes van de steeltjes plukken.

Voor de saus de yoghurt gladkloppen met het citroensap, de halvanaise, de olie en de mosterd. Op smaak brengen met zout en peper.

De aardappels afgieten en iets laten afkoelen. Niet pellen maar in blokjes snijden. De aardappels, de groente en de dille vermengen met de yoghurtsaus en de salade eventueel nog op smaak brengen met zout en peper.

Serveertip: De aardappelsalade is lekker bij roerei, gebakken vlees of gehakt.