Tortellini bolognese (voor 4 personen)

1 ui

2 teentjes knoflook

2 eetlepels olijfolie

2 wortels

250 gram champignons

400 gram gehakt h.o.h.

500 gram gezeefde tomaten (blik of pakje)

1 laurierblaadje

1 takje tijm of 1 eetlepel gedroogde tijm

Zout en peper

500 gram tortellini met vulling naar keuze

50 gram geraspte parmezaanse kaas

De ui en de knoflook schoonmaken en fijnhakken. De olijfolie in een grote pan verhitten en de ui en de knoflook toevoegen en kort fruiten.

De wortels schrappen en in de lengte doorsnijden en in de pan doen. De champignons schoonmaken en in plakjes snijden. In de pan bij de wortels en de ui doen en ruim 5 minuten stoven tot bijna al het vocht is verdampt.

Het gehakt toevoegen en al roerend rul bakken. De gezeefde tomaten erdoor scheppen en het laurierblaadje en de tijm toevoegen. Bestrooien met zout en peper. Afgedekt op een matig vuur ongeveer 25 minuten zachtjes laten koken.

Intussen de tortellini in ruim water met zout volgens de aanwijzing op de verpakking in ongeveer 12 minuten beetgaar koken. In een vergiet doen en laten uitlekken.

Op voorverwarmde borden schepen en de gehaktsaus erover verdelen. De parmezaanse kaas er apart bij serveren.

Tip: Wie weinig vet wil gebruiken kan voor de saus fijngehakt kalkoenvlees gebruiken in plaats van gehakt. Dit in een koekenpan met anti-aanbaklaag bakken.