Lasagne op z'n Mexicaans (voor 4 personen)

3 groene paprika's

2 teentjes knoflook

2 eetlepels olijfolie

zout en peper

1 bosje koriander of peterselie

1 blik tomaten in blokjes (400 gram)

Chilipoeder

1 eetlepel citroensap

250 gram lasagnebladeren 200 gram Hüttenkäse
200 gram geraspte belegen kaas  

 

De paprika's schoonmaken en in dunne repen snijden. De knoflook pellen en fijnhakken. De olie in een koekenpan verhitten en de paprikareepjes met de knoflook hierin al roerend 3 minuten stoven. Bestrooien met zout en peper en laten afkoelen.

De verse koriander wassen en droogschudden. Met een scherp mes fijnsnijden.

De tomatenblokjes naar eigen voorkeur op smaak brengen met zout, chilipoeder en het citroensap.

In een lage ovenschaal een beetje tomatensaus schenken. Vervolgens om en om de lasagnebladeren, de paprikareepjes, de Hüttenkäse en de verse koriander in de schaal leggen. Over elke laag een beetje tomatensaus schenken en deze bestrooien met kaas. Eindigen met een laagje tomatensaus en kaas.

De lasagne in het midden van de koude oven schuiven. Op 220 graden (gas 4-5; hetelucht 200 graden) in ongeveer 45 minuten gaar laten worden tot de bovenkant lichtbruin is.