Hartige taart met bonte groente (4 personen)

Voorbereiden: 60 minuten; laten rusten 30 minuten

Bereiden: 60 minuten

500 gram bloem 1 zakje gedroogde gist
50 gram zachte boter 1/4 liter lauwe melk
zout 1 eierdooier
2 eetlepels melk 1 kilo groente (eigen voorkeur mogelijk)
2 kleine uien 1 eetlepel boter
2 eieren 2 eetlepels paneermeel
2 eetlepels zure room zout en peper

De bloem met de gist, de boter, de melk en een snufje zout in een schaal doen en met de handmixer met deeghaken ongeveer 5 minuten kneden, tot er in het deeg luchtbellen komen en het van de rand loslaat. Afgedekt laten rijzen tot het dubbele volume.

De groenten schoonmaken en fijnsnijden. De uien snipperen. De boter smelten en de uien en groenten bakken totdat de vloeistof verdampt. Laten afkoelen. Eieren, paneermeel en room erdoor mengen. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Het deeg verdelen in een groteren een kleiner deel. Op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen en tot twee plakken van 1/2 centimeter dikte. De kleinste plak in een ronde ingevette vorm doen en beleggen met groenten. De tweede plak erop leggen en met een vork de randen samendrukken.

Uit de deegresten versieringen snijden. Eierdooier en melk kloppen en het deeg ermee bestrijken. 30 minuten laten rusten. In de koude oven zetten en ongeveer 60 minuten bakken (gas 2-3; hetelucht 160 graden).