Griekse gehakschotel met macaroni (voor 4 personen)

Voorbereiden: 45 minuten

Bereiden: 30 minuten

1 grote ui

knoflook

2 eetlepel olijfolie

500 gram rundergehakt

1/8 liter droge witte wijn of bouillon

1 blik tomaten (400 gram)

zout en peper

1 eetlepel gedroogde oregano

250 gram macaroni

2 eetlepels boter

3 eetlepels tarwebloem

1/2 liter melk

nootmuskaat 1 eetlepel citroensap
100 gram geraspte belegen kaas boter voor de ovenschaal

 

De ui en de knoflook schoonmaken, fijnhakken en in de olie fruiten. Het gehakt toevoegen en rul bakken en blussen met de wijn. De tomaten toevoegen en pletten. Op smaak brengen met zout, peper en oregano. Ongeveer 30 minuten zachtjes laten koken.

De macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar koken. In een vergiet afspoelen met koud water en laten uitlekken.

De boter in een pan smelten, de bloem toevoegen en een roux maken. De melk er langzaam door roeren, aan de kook brengen en zachtjes laten koken. Regelmatig roeren. Op smaak brengen met zout en peper, nootmuskaat en citroensap. De helft van de kaas erdoor mengen.

De oven voorverwarmen op 200 graden. Een ovenschaal invetten en om en om het gehakt, de saus en macaroni vullen. Eindigen met saus, bestooien met de rest van de kaas en in de oven (gas 3-4; hetelucht 180 graden) in ongeveer 30 minuten bakken.