Courgettequiche met schapenkaas (4 personen)

Voorbereiden: 45 minuten

Bereiden: 45 minuten

125 gram koude boter 250 gram tarwebloem
Zout en peper 500 gram courgettes
2 eetlepels olijfolie 250 gram schapenkaas
1 bosje basilicum 2 teentjes knoflook
cayennepeper 200 gram slagroom
4 eieren

De boter in kleine stukken snijden en met de bloem een flinke snuf zout en ongeveer 4 eetlepels koud water tot een soepel deeg kneden. Het deeg in de springvorm doen en daarbij een rand maken van drie centimeter. Het deeg in de vorm ongeveer 30 minuten in de koelkast laten rusten.

De courgettes schoonmaken en in blokjes snijden. De olie in een koekenpan verhitten en de courgettes hierin al roerend rondom bruin bakken. De oven voorverwarmen op 180 graden.

De schapenkaas in zeer kleine blokjes snijden en door de courgettes scheppen. Het basilicum wassen en droogslaan en de blaadjes fijnhakken. Door de courgettes scheppen. De knoflook pellen en erboven uitpersen. Op maak brengen met peper en wat cayennepeper. Gelijkmatig over de deegbodem verdelen.

De eieren met de slagroom loskloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Over de quiche schenken en in de hete oven (gas 2-3; hetelucht 160 graden) in ongeveer 45 minuten bakken tot de bovenkant mooi bruin is.