Kipschotel uit de oven (voor vier personen)

Voorbereiden: 30 minuten

Bereiden: 30 minuten

2 plakjes bladerdeeg

1 dubbele kipfilet

Zout en peper

1 theelepel milde paprikapoeder

600 gram tomaten

1 groene paprika

1 ui

3 teentjes knoflook

3 eetlepels olijfolie

1 theelepel thijm

1 snufje suiker

 

Het bladerdeeg laten ontdooien. De kipfilet in kleine stukken snijden en op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder.

De tomaten ontvellen en in blokjes snijden. De paprika schoonmaken, wassen en in blokjes snijden. Vervolgens de ui en de knoflook schoonmaken en fijnhakken.

1 eetlepel olijfolie verhitten en het kippenvlees daarin al roerend op een matig vuur 5 minuten bakken en daarna uit de pan halen.

De rest van de olie in de koekenpan doen en de ui en de knoflook daarin glazig fruiten. De paprika meestoven. De tomaten toevoegen en alles op smaak brengen met zout, peper, thijm en suiker. Zonder deksel op een matig vuur 10 minuten zachtjes laten koken.

De oven voorverwarmen op 200 graden. Een lage ovenschaal invetten met olie. Het velles en de groente vermengen en in de schaal doen. De plakjes bladerdeeg in 8 vierkantjes snijden en uit het midden een motiefje wegsnijden. De 8 plakjes vervolgens op het groentemengsel in de ovenschaal leggen. De schotel vervolgens 30 minuten in de oven bakken op 180 graden of in de gasoven op stand 3-4.