Groenteschotel met gehakt (voor 4 personen)

 

750 gram aardappels

1 groene paprika

zout en peper

2 wortels

2 stengels bleekselderij

1 lente-uitje

2 teentjes knoflook

1 lente-uitje voor de garnering

400 gram rundergehakt

2 eetlepels olijfolie

⅛ liter vleesbouillon

40 gram gehakte cashewnoten

1 vleestomaat

 

 

De aardappels schillen en in water met zout in 15 tot 20 minuten bijna gaar koken. Intussen de paprika, de wortels, de bleekselderij en het lente-uitje schoonmaken en kleinsnijden.

De knoflook pellen en snipperen.

In een diepe koekenpan de olie verhitten, het gehakt hierin even bakken tot het rul is. Goed op smaak brengen met zout en peper. De groente toevoegen en kort meebakken. Alles met bouillon overgieten en 10 minuten op een laag vuurtje zachtjes laten koken.

De over voorverwarmen op 200 graden. De tomaat wassen, in plakken snijden, twee plakjes apart houden. De helft van het groentegehaktmengsel op de bodem leggen van een lage ovenschaal en gelijkmatig bedekken met de plakjes tomaat. De rest van het mengsel over de plakjes tomaat verdelen. Het gerecht in ongeveer 20 minuten in de oven (gas 3-4; hetelucht 180 graden) gaar laten worden. Garneren met de twee plakjes tomaat, het lente-uitje en de gehakte cashewnoten.