Griekse groenteschotel (vegetarisch) (voor 4 personen)

 

3 courgettes

2 rode paprika's

200 gram spinazie

300 gram tomaten

150 gram sperziebonen

4 teentjes knoflook

1 ui

400 gram feta

250 milliliter slagroom

4 eieren

zout en witte peper

2 eetlepels paneermeel

2 eetlepels sesamzaadjes

olijfolie voor de ovenschaal

De courgettes en de paprika's schoonmaken en in blokjes snijden. De spinazie wassen en met het aanhangend water in een pan op een hoog vuur laten slinken. Vervolgens laten uitlekken. De tomaten wassen en zonder de steelaanzetten in blokjes snijden. De bonen wassen, schoonmaken en in stukjes breken. In kokend water met zout ongeveer 5 minuten laten koken, koud afspoelen en laten uitlekken.

De ui en de knoflook schoonmaken en snipperen. De feta met een vork fijnmaken. Vermengen met de slagroom en de eieren en op smaak brengen met zout en peper. Pas op de kaas is ook al zout! De oven voorverwarmen op 200 graden. Een ovenschaal invetten met olijfolie.

De groentesoorten vermengen en op smaak brengen met zout en peper. In de schaal doen en afdekken met de fetamassa. Het paneermeel en de sesamzaadjes vermengen en erover doen.

De schotel in de oven (gas 3-4; hetelucht 180 graden) in ongeveer 45minuten gaar laten worden.

Als de ovenschotel te snel bruin wordt, deze afdekken met aluminiumfolie en verder bakken. Als je de bereidingstijd zou verkorten dan wordt de groente niet gaar.