Australische perziken als nagerecht (voor 4 personen)

500 gram perziken

40 ml cognac

200 gram tarwebloem

3 eieren

6 eetlepels bruine suiker

2 dl melk

250 gram volle kwark

100 gram gepelde amandelen

30 gram boter

1 pak vanillevla

 

De perziken (uit blik) laten uitlekken en in partjes snijden. In een schaal doen en de cognac erover schenken. Ongeveer 20 minuten laten intrekken.

Intussen de bloem boven een schaal zeven. De eieren, 3 eetlepels suiker, de melk en de kwark toevoegen. Alles met een garde gladkloppen. De helf van de amandelen in een keukenmachine fijnhakken en door de crème scheppen.

De oven voorverwarmen op 200 graden. De rest van de bruine suiker en de rest van de amandelen in de keukenmachine fijnmaken.

Een lage ovenschaal invetten met een beetje boter en de helf van de crème erin doen. De helf van de perziken erover verdelen en bedekken met de rest van de crème en de perziken.

De schotel bestrooien met het amandel-suikermengsel en de boter er in vlokjes over verdelen. Vervolgens in de voorverwarmde oven (gas 3-4; hetelucht 180 graden) in ongeveer 35 minuten bakken.

Tip voor het opdienen: doe een laagje vanillevla in een diep bord en leg daarop het warme gerecht. Heerlijk......

Bereidingstijd: ongeveer 40 minuten voorbereiden, ongeveer 35 minuten bakken.