Riso alle zucchine (Rijst met courgette)

350 gram (risotto) rijst

3 courgettes

100 tot 150 gram dobbelsteentjes spek

1 teentje knoflook

20 gram boter of margarine

1 liter bouillon

Geraspte kaas (Parmezano)

Zout

Was de courgettes, schil en rasp ze grof. Of snij ze in kleine blokjes.

Snijdt de knoflook en fruit het aan met de spekblokjes. Wanneer deze goed gaar zijn, meng je de courgettes er door en breng je het op smaak met zout.

Laat de courgettes een paar minuten smoren en voeg dan de rijst (ongekookt) toe. Na de rijst en courgettes gemengd te hebben, voeg je de hete bouillon toe.

Breng het geheel aan de kook. Voeg waneer dit nodig is, extra water of bouillon toe. Maak de risotto op smaak met zout en peper en serveer het geheel met geraspte kaas.

Tip:

Serveer het met een stukje Italiaans brood, een lekkere salade en een glaasje wijn.