Fritelle di zucchine of fiori di zucchine (gefrituurde hapjes van courgette(bloemen)

2 courgettes of een bosjes courgettebloemen

bloem

melk

1 ei

100 tot 150 gram geraspte kaas

peper en zout

peterselie

frituurolie (laagje in een koekpan)

Was de courgette, schil de courgette en rasp hem in plakjes. Doe de plakjes in een vergiet, strooi hier redelijk wat zout over en meng het zout goed met de plakjes. Laat dit minimaal een half uur staan zodat het vocht uit de courgette kan druppen.

Maak een "zout" pannenkoekenbeslag van meel, het ei en de melk. Maak dit beslag op smaak met zout/peper en voeg de geraspte kaas en de peterselie toe.

Knijp de plakjes courgette goed uit en meng ze door het beslag.

Doe een laag van ongeveer 2 cm olie in een koekenpan en verhit de olie op het vuur. Schep kleine hoopjes van het beslag in de olie en keer deze zodra het beslag is opgedroogd. Bak de fritelle aan twee kanten goudbruin.

Indien er in Nederland courgettebloemen te koop zijn, de volgende tip:

Was de bloemen en laat ze uitlekken en volg het recept van het zoute pannenkoekenbeslag.