Fritelle di cavolfiore (hartig hapje als antipasta)

300 gram bloemkoolroosjes

150 gram bloem

1 theelepel gist (vers of gedroogd)

frituurvet

zout

 

Meng de bloem met 2 deciliter lauw water. Verkruimel de gist en los het op in een halve beker lauw water. Meng de opgeloste gist met het meelmengsel tot er een dikke pannenkoekbeslag ontstaat. Dek het beslag toe en laat het een uurtje rijzen.

Snijdt en was de bloemkoolroosjes. Kook ze half gaar in gezouten water. Haal ze uit het water en laat ze afkoelen en drogen op een theedoek.

Verhit de olie en laat het op een gematigd vuurtje staan. Gooi 3 tot 4 bloemkoolroosjes in het beslag zodat het beslag gelijk over de roosjes wordt verdeeld. Gooi de roosjes in de olie, draai ze enkele keren om en verwijder ze uit de olie wanneer ze bruin en krokant zijn. Laat ze even uitlekken op keukenrol, maar serveer ze heet!