Kip met perziksaus (voor 4 personen)

Voorbereiden: 10 minuten - Marineren: 30 minuten - Bereiden: 12 minuten

1 teentje knoflook

sap van 1 citroen

3 eetlepels honing

1 eetlepel sojasaus

4 kipfilets van 120 gram per stuk

1 blik perziken op sap (800 gram)

2 eetlepels olie

1 deciliter kippenbouillon

1 eetlepel maizena

zout en peper

 

De knoflook pellen en fijnhakken. Met 1 eetlepel citroensap, bijna 3 eetlepels honing en de sojasaus in een lage schaal goed mengen. De kipfilets koud afspoelen en droogdeppen. In de marinade wentelen. Afgedekt ongeveer 30 minuten laten marineren.

De perziken in een zeef laten uitlekken. 1/8 liter van het sap in een hoge maatbeker afmeten en apart houden. De perziken in partjes snijden, de helft hiervan bij het sap doen en pureren.

De olie in een koekenpan verhitten. De kipfilets uit de marinade nemen en goed laten uitlekken. In de olie in ongeveer 5 minuten bakken en tussendoor eenmaal keren. De kippenbouillon erbij gieten en het vlees ongeveer 10 minuten smoren met het deksel op de pan.

De perzikensaus erover schenken en 5 minuten zachtjes laten koken. Het velles uit de pan nemen en warm houden. De maizena gladroeren met de rest van het citroensap en een beetje water. Hiermee de saus binden. De saus met zout en peper en de rest van de honing op smaak brengen. Het vlees in plakken snijden en op de saus leggen. De rest van de perzikpartjes ertussen leggen.