Bont kalkoenpannetje (voor 4 personen)

1 grote ui

400 gram aardappels

4 wortels

2 eetlepels bakboter

1 blikje maïs (325 gram)

liter kippenbouillon

500 gram kalkoenfilet

150 gram diepvries doperwten

zout en witte peper

1 theelepel gedroogde tijm

2 theelepels citroensap

 

 

De uien schoonmaken en snipperen. De aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden van ongeveer 2 centimeter. De wortels schrappen, schoonmaken, in de lengte in dunne plakjes snijden en daarna in reepjes snijden.

1 Eetlepel bakboter in een grote pan verhitten. De ui daarin op een laag vuur glazig fruiten. De aardappelblokjes toevoegen en even meestoven. De kippenbouillon erbij schenken en alles afgedekt op een matig vuur ongeveer 15 minuten zacht laten koken tot de aardappelblokjes bijna gaar zijn.

Intussen de maïs laten uitlekken. De kalkoenfilet afspoelen met koud water, droogdeppen en in niet al te grote stukken snijden. De rest van de bakboter verhitten en het vlees daarin rondom even aanbraden. Daarna samen met de diepvriesdoperwten, de wortelreepjes en de maïs toevoegen aan de aardappelblokjes.

Het pannetje op smaak brengen met zout, peper, de fijngewreven tijm en het citroensap. Vervolgens met het deksel op de pan nog 5 tot 8 minuten op laten staan tot de aardappels gaar zijn. Naar wens op smaak brengen. Over vier borden verdelen en bij voorkeur opdienen met Turks brood.

In plaats van maïs is het ook mogelijk om witte bonen uit blik te nemen. Deze moeten in het vergiet wel eerst goed afgespoeld worden.

Bereidingstijd: ongeveer 40 minuten.