Spruitjes in verse roomkaassaus (voor 4 personen)

750 gram spruitjes

1 ui

1 eetlepel boter

1 deciliter groentebouillon

100 gram verse roomkaas

50 gram geraspte parmezaanse kaas

8 eetlepels melk

1 bosje peterselie

Zout en witte peper

 

De spruitjes wassen en de lelijke buitenste blaadjes verwijderen. De stronkjes afsnijden. De ui schoonmaken en snipperen.

De boter in een pan verhitten. De ui hierin al roerend glazig fruiten. De spruitjes toevoegen en kort meestoven. Vervolgens de groentebouillon erbij schenken en de spruitjes met het deksel op de pan op een laag tot matig vuur in 12 tot 15 minuten beetgaar koken.

De verse roomkaas, de geraspte parmezaanse kaas en de melk bij de spruitjes doen en alles al roerend laten inkoken tot een romige saus.

Intussen het bosje peterselie wassen en droogslaan. De blaadjes eraf plukken en fijnmaken. Door de spruitjes roeren en op smaak brengen met zout en peper.

Tip:

Als je de mogelijkheid hebt om verse roomkaas, onverpakt bij de kaasspeciaalzaak te kopen, kun je een deel van de melk achterwege laten. De roomkaas is namelijk zachter dan voorverpakte uit de supermarkt en is veel fijner van smaak. Je kunt eventueel ook verse kruidenroomkaas gebruiken in plaats van een gewone verse roomkaas.