Gehakt paprikapannetje (voor 4 personen)

2 uien

500 gram vleestomaten

2 groene paprika's

1 rode paprika

6 eetlepels olie

liter groentebouillon

zout en zwarte peper

1 theelepel oregano

1 teentje knoflook

1 bosje peterselie

500 gram gehakt

2 eieren

3 eetlepels paneermeel

theelepel milde paprikapoeder

De uien schoonmaken en snipperen. De tomaten pellen, het kroontje verwijderen en in vieren snijden. De paprika's in vieren snijden, schoonmaken en in reepjes snijden.

In een koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en de helft van de ui glazig bakken. De paprika erbij doen en kort meebakken. De bouillon erbij gieten en 5 minuten zachtjes laten koken. De tomaten toevoegen, op smaak brengen met zout, peper en oregano en 15 minuten laten stoven.

De knoflook schoonmaken, de peterselie wassen en fijnsnijden. 1 eetlepel olie verhitten en de rest van de ui bakken, de knoflook uitpersen en meebakken. Het geheel even laten afkoelen.

Het gehakt met het ui-knoflook-mengsel, de helft van de peterselie, de eieren en het paneermeel mengen en op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder.

Van het gehaktmengsel balletjes vormen en deze in 3 eetlepels olie in ongeveer 10 minuten rondom bruinbraden. De rest van de peterselie over de groente strooien en met de vleesballetjes serveren.