Aardappelparten uit de oven (4 personen)

Voorbereiden: 15 minuten

Bereiden: 40 minuten

4 Aardappels (à 200 gram) 1 kleine ui
1 teentje knoflook 1/2 theelepel oregano
milde paprikapoeder zout en peper
2 eetlepels olijfolie

De oven voorverwarmen op 180 graden. De aardappels wassen, grondig afborstelen en droogdeppen met keukenpapier. Elke aardappel in de lengte doorsnijden. De helften in de lengte in vieren snijden en apart houden.

De ui en de knoflook schoonmaken, fijnhakken en in een kleine schaal goed mengen met oregano, paprikapoeder, zout en peper.

De snijvalkken van de aardappels bestrijken met olie en bestrooien met het kruidenmengsel. Met de snijvlakken naar beneden op de bakplaat leggen en de plaat in de oven schuiven (gas 2-3; hetelucht 160 graden).

De aardappels ongeveer 25 minuten bakken tot de onderkant goudbruin is. Met een spatel omkeren, en ongeveer 10 tot 15 minuten verder bakken tot de aardappels gaar zijn. In een schaal doen en direct als bijgerecht opdienen.