Zoetzuur groentepannetje (4 personen)

Voorbereiden: 15 minuten

Bereiden: 15 minuten

2 rode paprika's

1 grote ui

2 teentjes knoflook

100 gram taugé

1 blikje maïs (300 gram)

2 eetlepels olie

1 eetlepel boter

1 theelepel kerriepoeder

300 gram diepvriesdoperwten

1/2 deciliter kippenbouillon

2 eetlepels citroensap

1/4 theelepel suiker

zout

cayennepeper

100 gram geraspte kaas voor het gratineren

 

 

De paprika's schoonmaken, wassen en in dunne reepjes snijden. De ui en de knoflook schoonmaken. De ui doormidden snijden en in dunne plakjes snijden. De knoflook fijnhakken. De taugé en de maïs in een vergiet koud afspoelen en laten uitlekken.

De olie en de boter in een hoge koekenpan verhitten. De kerrie op een laag vuur al roerend even bakken. De ui en de knoflook toevoegen en glazig fruiten. De paprika, de maïs, de taugé en de erwten toevoegen en op een hoog vuur onder voortdurend roeren ongeveer 3 minuten bakken.

De bouillon, het citroensap, de suiker, zout en een flinke mespunt cayennepeper toevoegen. Op een matig vuur al roerend aan de kook brengen. Met het deksel op de pan op een laag vuur ongeveer 2 minuten koken tot de erwten beetgaar zijn. De kaas erover strooien, het vuur heel laag zetten, en afgedekt ongeveer 4 minuten laten doorwarmen tot de kaas gesmolten is.

Serveertip: Lekker met rijst en naar wens een pittige saus, bijvoorbeeld een chutney.