Gebakken aubergines (4 personen)

Bereiden: 20 minuten

2 kleine aubergines

2 teentjes knoflook

1 bosjes peterselie

8 eetlepels olijfolie

1 groot blik gepelde tomaten

zout en peper

1 snufje suiker

1 theelepel citroensap

 

De aubergines wassen en droogdeppen. Steelaanzetten verwijderen en de aubergines in blokjes snijden. De knoflook pellen en snipperen. De peterselie wassen, droogdeppen en zonder de stengels fijnhakken.

De aubergines in drie porties verdelen en na elkaar in 2 eetlepels olie in een koekenpan bakken. Uit de pan nemen en uitlekken op keukenpapier.

De gebakken aubergineblokjes weer in de pan doen en de knoflook, tomaten met sap en peterselie toevoegen.

De groente met zout, peper, suiker en citroensap pittig op smaak brengen. Met het deksel op de pan op een laag vuur ongeveer 10 minuten laten smoren.

Tijdens het smoren steeds even doorroeren en eventueel wat water toevoegen. Als licht hoofdgerecht serveren met stokbrood.

Wie van pittig houdt voegt aan de groente een spaanse peper toe. Snijd de peper open, verwijder de zaadjes, was het en hak het fijn. Voeg het toe aan het gerecht.