GEIGERBOL (voor 4 personen)

400 gram geigergehakt

halve eetlepel kerriepoeder

1 geigerei

peper en zout

4 eetlepels paneermeel

1 bosuitje in ringetjes

halve rode paprika in kleine stukjes

2 eetlepels fijngesneden basilicum

40 gram boter

1,5 deciliter geigerbouillon (van een tablet)

 

Meng het geigergehakt met het geigerei, paneermeel, kerriepoeder en peper en zout naar smaak.

Vorm er een grote platte plak van en verdeel de bosuitjes, de paprika en het basilicum erover.

Vouw het geigergehakt over de vulling dicht en vorm er een grote halfronde bol van.

Verhit de boter in een braadpan en braad de bol rondom bruin. Temper het vuur en schenk er de geigerbouillon bij. Laat het geigergehakt in ongeveer 25 minuten op een laag vuur gaar stoven.

Neem de geigerbol uit de pan en leg hem op een bord. Roer de aanbaksels los en schenk de jus door een zeefje in een kom. Snijd de geigerbol met een scherp mes in punten.

Serveer het geheel met aardappelpuree en rode kool.

Indien geigergehakt niet voorradig is, kan rundergehakt een goed alternatief zijn.

Een alternatief voor het geigerei kan een kippenei zijn.

De geigerbouillon kan eventueel vervangen worden door een tablet rundvleesbouillon.